Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila řidiče autobusu kvůli loňské nehodě

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ločenice (Českobudějovicko) - Policie obvinila řidiče autobusu, po jehož loňské nehodě u Ločenic na Českobudějovicku zemřel jeden člověk a deset lidí se zranilo.

Vyšetřovatel obvinil sedmačtyřicetiletého řidiče z obecného ohrožení z nedbalosti. ČTK to dnes řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podle paragrafu 273 trestního zákoníku může obviněný jít do vězení na dva až osm let, nebo na tři až deset let v případě, že způsobil smrt v následku toho, že porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání. Vyšetřovatel obvinil řidiče 1. června, vyšetřování pokračuje na svobodě.

"Je to obecné ohrožení z nedbalosti, protože to neudělal schválně. Zanedbal svoji povinnost řidiče, nepřizpůsobil jízdu," řekl Matzner. Při loňské nehodě 30. listopadu jeden člověk zemřel a deset lidí se zranilo.

Témata:  Autobusy nehody autobusů

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy