Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paroubek do Senátu s podporou ČSSD nepůjde

Jiří Paroubek /NS-LEV21/
Jiří Paroubek /NS-LEV21/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Předsednictvo ČSSD dnes rozhodlo, že expremiér Jiří Paroubek nebude moct jako nezávislý kandidát usilovat o vstup do Senátu ve volebním obvodě 71 Ostrava-město s podporou sociální demokracie.

Nominaci doporučil členům předseda strany Jan Hamáček, který se s Paroubkem sešel minulý týden, přesto nominace neprošla.

Paroubek v květnu uvedl, že na podzim zváží případný vstup do ČSSD. Jako hlavní téma vnímá v Ostravě bytovou problematiku a nedostatek sociálních bytů. 

Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005, kdy se stal premiérem i předsedou strany. Sociální demokraty vedl v letech 2006 až 2010, kdy přes vítězství ve sněmovních volbách nedokázal znovu vládu sestavit. 

Z ČSSD Paroubek vystoupil v říjnu 2011 a založil stranu Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21), která ve volbách neuspěla. Z politiky odešel v roce 2014, když skončil v čele LEV 21. 

Témata:  Jiří Paroubek Sociální demokracie (SOCDEM) Ostrava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy