Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman by měl jmenovat novou vládu ve středu, oznámil Babiš po jednání v Lánech

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány - Premiér Andrej Babiš (ANO) a předseda ČSSD Jan Hamáček dorazili dnes v podvečer na lánský zámek. Po zhruba hodinovém jednání Babiš oznámil, že prezident Miloš Zeman chce novou vládu jmenovat ve středu 27. června ráno.

Ani jeden z politiků před čekající novináře v Lánech nepředstoupil. "Závěr dnešní schůzky je, že vláda by měla být jmenována ve středu 27. června v 09:00 ráno," napsal Babiš v esemesce ČTK.

Babiš již nekomentoval, zda se na setkání v Lánech mluvilo o nominantovi ČSSD na ministra zahraničí Miroslavu Pochem. Zeman ho odmítá kvůli jeho postojům k migraci. 

Premiér během dneška uvedl, že seznam adeptů ke jmenování do vlády chce doručit Zemanovi v pondělí i s Pocheho jménem. Prezident před tím podotkl, že premiér europoslance ČSSD nenominoval, u ministerstva zahraničí byla prázdná kolonka. Babiš ale tento dokument označil za neformální informaci o nominacích. 

Jak se k toleranci kabinetu ANO s ČSSD postaví KSČM, není jasné. Rozhodnutí se čeká na zasedání ústředního výboru příští týden v sobotu. I komunisté mají značné výhrady k Pochemu.

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš Jan Hamáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy