Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venčila kamarádce psa, ten ženě rozsápal ruce

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Náchod - Žena z Hronova na Náchodsku se kamarádce nabídla, že jí vyvenčí psa. Po několika krocích se na ni ale zvíře vrhlo a rozsápalo jí obě ruce. Ženu převezli do nemocnice, policisté mezitím pátrali po psovi.

Žena šla v pátek kolem čtvrté odpoledne navštívit kamarádku, která bydlí poblíž parku Aloise Jiráska v Hronově. Kamarádčin přítel nechal v bytě svého psa, a tak se dívka nabídla, že ho vyvenčí, informoval portál Idnes.cz

Neušla ale ani sto metrů, když se na ni zvíře vrhlo a pokousalo ji na obou rukou. Přivolaní záchranáři ženu ošetřili a vrtulníkem přepravili do nemocnice v Hradci Králové. Psa bojového plemene mezitím hledalo sedm policejních hlídek.

"V případě zjištění volně pobíhajícího psa v Hronově, rasy pitbulteriér, šedohnědé barvy, volejte neprodleně linku 158. Pozor, pes je životu nebezpečný a je třeba se schovat," varovalo město Hronov na facebookových stránkách.

Po sedmi hodinách se podařilo psa najít. Policisté odhadují, že jde spíše o křížence plemene bandog, které využívají i psovodi a další ozbrojené složky. Zatím není jasné, co zvíře k útoku vyprovokovalo, kriminalisté totiž dosud nenašli žádné svědky.

Totožnost majitele sice policie zná, zatím se ho ale také nepodařilo sehnat. Půjde ale také o to, kdo za psa v době nehody odpovídal. Takovému člověku hrozí obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a může jít až na dva roky do vězení.

Témata:  napadení zvířaty psi

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:34

Macron varuje před Ruskem: Dnešní Evropa je smrtelná. Může zemřít

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy