Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Hodonínsku vyjely na stejné koleji proti sobě dva vlaky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Veselí nad Moravou (Hodonínsko) - V železniční stanici Veselí nad Moravou na Hodonínsku ve směru na Bzenec se dnes po 9:00 zastavila doprava.

Proti sobě totiž vyjely dva spěšné vlaky jedoucí na trase Brno - Staré Město u Uherského Hradiště. Bezpečně je zastavil takzvaný generální stop ještě stovky metrů od sebe a mimořádná událost se obešla bez zranění.

Příčinou je podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Kateřiny Šubové pravděpodobně chyba obsluhy při stavění dopravní cesty, řekla ČTK. Událost ČTK potvrdil i mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Zatímco jeden vlak vyjížděl ze stanice, která se rekonstruuje, druhý byl teprve poměrně daleko na trati před vjezdem do obvodu stanice. "Vlak vyjíždějící ze stanice zastavil ještě v ní, druhý na trati a neměl ještě ani povolený vjezd do stanice. Událost vyšetřujeme a poté bude zase doprava obnovena," řekla Šubová. Podle Drápala nešlo o takovou událost, u níž by museli být vyšetřovatelé Drážní inspekce.

Témata:  vlaky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:55

Lavrov se rázně obořil na Izrael. Obhajuje požadavky Íránu

Rusko dalo Izraeli jasně najevo, že Írán "nechce eskalaci" napětí v regionu Blízkého východu. Uvedl to v pátek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na noční útoky v Íránu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy