Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se muž pokusil znásilnit ženu. Útok ale přerušil svědek, který venčil psa

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pátek odpoledne se 35letý muž pokusil v pražských Kbelích znásilnit dosud neznámou ženu. Naštěstí ho ale vyrušil svědek, který v těch místech venčil psa. Násilníka zadržel, napadená ale utekla a dosud se policii nepřihlásila.

Policie pátrá po ženě, kterou se v pátek pokusil ve Kbelích znásilnit muž. " V pátek kolem půl druhé odpoledne došlo v ulici Divišova v Praze 9 Kbelích k přepadení dosud neznámé ženy," popsala přesné okolnosti policejní mluvčí Andrea Zoulová.

"Zcela obnažený muž svou oběť zatáhl do porostu poblíž živého plotu jednoho z místních domů, povalil ženu na zem a pokusil se ji znásilnit," pokračovala Zoulová. Ke znásilnění ale díky náhodnému svědkovi, který v těch místech zrovna venčil psa, nedošlo.

"S využitím psa násilníka duchapřítomně zadržel až do příjezdu policie," doplnila mluvčí. Policisté 35letého devianta zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde případ předali kriminalistům. Vyšetřování ale komplikuje ženina neznámá totožnost.

"Napadená žena nečekala na příjezd policie, z místa v šoku utekla a do současné doby se na policii nepřihlásila. Její svědectví je však v tomto případu stěžejní. Svou výpovědí může násilníka usvědčit a zároveň ochránit další ženy od podobného hrůzného zážitku," uvedla Zoulová.

Kriminalisté proto prosí, aby se žena co nejdříve přihlásila na tísňovou linku 158. "Zachování anonymity a ochrana svědka je v podobných případech samozřejmostí," dodala mluvčí.

Témata:  krimi znásilnění Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy