Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TSK kvůli kolapsu urychlí opravy silnic

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pondělí postihl Prahu kvůli souběhu řady oprav dopravní kolaps. V důsledku kolon měla problémy i MHD, tramvaje stály v centru v dlouhých řadách. Technická správa komunikací (TSK) se proto rozhodla urychlit opravy nejzatíženějších úseků. Týkat se to má části městského okruhu v Dobříšské ulici a Jiráskova mostu. Na opravovaném úseku magistrály ve Wilsonově ulici byl pro řidiče otevřen druhý pruh.

Začala oprava Jiráskova mostu, Wilsonovy ulice a křižovatky Bulhar. Pokračují práce v Husitské či Libušské ulici a příští týden začne mimo jiné oprava silnice K Barrandovu, která navazuje na Barrandovský most.

Podle TSK se opravy plánují na letní měsíce záměrně z důvodu nižšího provozu. "S komplikacemi v dopravě jsme počítali, protože se jedná o významné komunikace, a upozorňovali jsme řidiče, aby si svou cestu naplánovali s dostatečnou časovou rezervou," uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. 

V reakci na kritiku ze strany řidičů se TSK pokouší práce urychlit. Opravu vnitřního okruhu v Dobříšské ulici směrem do centra dokončila o šest dní dříve než bylo plánováno. Navazovat budou práce ve směru z centra, které by TSK chtěla stihnout za tři až pět dní. Celkem by se tak opravy úseku mohly dokončit dva týdny před původním termínem.

S ohledem na dopravní situaci také TSK otevřela další pruh v opravovaném úseku Wilsonovy ulice. "Řidiči přejíždí po vyfrézovaném úseku, projíždí tedy stavbou, proto je žádáme o zvýšenou opatrnost," uvedl generální ředitel TSK Petr Smolka. Dodal, že firma jedná s firmou Strabag, která opravuje Jiráskův most, aby se na mostě pracovalo v dvousměnném provozu. Křižovatka Preslova - V Botanice za mostem na smíchovské straně řeky by se měla otevřít v pátek.

Témata:  Praha doprava silnice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy