Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Stankově se srazil vlak a osobní auto, několik zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Staňkov (Domažlicko) - Ve Staňkově na Domažlicku se dnes v podvečer srazil na železničním přejezdu osobní automobil a vlak. V autě se zranily dvě ženy a dvě děti.

Zhruba 60 cestujících z vlaku je v pořádku. Na místě zasahovali zdravotníci, hasiči, přijel také krizový intervent záchranné služby, řekli ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Poncar a mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Doprava na trati je na několik hodin přerušena.

Zranění cestujících z auta záchranáři hodnotí jako velice vážná. Vrtulník a sanitky je odvezly do nemocnic v kraji, doplnil Brejcha.

Podle webu Českých drah se na přejezdu srazil s autem Západní expres, který jel z Prahy do Mnichova. Dopravce zavedl náhradní autobusovou dopravu. Lidem, kteří cestovali v expresu, pomohli hasiči přestoupit do autobusů. Převezly je do Blížejova, odkud budou dále pokračovat v jízdě osobním vlakem do Domažlic, kde přestoupí na expres.

Témata:  vlaky nehody vlaků

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy