Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman už to nezvládá? Trapná příhoda ze summitu NATO rozzuřila Ovčáčka

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Fotky českého prezidenta Miloše Zemana ze summitu NATO v Bruselu vyvolaly na sociálních sítích pořádný rozruch, Zeman na nich totiž sedí Na oficiální fotografii ze summitu však stejně jako ostatní státníci stojí, zdůrazňuje jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Některá média uvedla, že lídři NATO museli čekat, než český prezident dorazí na skupinové focení. Podle Ovčáčka jde ale o „fake news“ a „brutální lež“.

„Žádný pozdní příchod se nekonal. Společné focení bylo zahájeno ve 13:50, v Bruselu jsme byli už ve 13:03,“ zlobí se Ovčáček. Zveřejnil také oficiální společnou fotografii uveřejněnou na oficiálním webu NATO. „Před vznikem oficiální fotografie na summitu NATO. Pan prezident se zdraví s prezidentem USA Donaldem Trumpem,“ napsal Ovčáček s tím, že to některé média zamlčela.

Toto je oficiální společná fotografie uveřejněná na oficiálním webu NATO. Vyzývám dezinformační server https://t.co/VFgRvd2Ubv k okamžité omluvě! pic.twitter.com/vTDwTScgS2

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 12. července 2018

Mluvčí Hradu kritizoval také ty, kteří Zemana kritizovali za to, že na fotografiích mimo oficiální focení seděl. „Lidský odpad, který se v médiích a na sociálních sítích pohoršuje nad tím, že si pan prezident po vzniku společné oficiální fotografie na summitu NATO sedl kvůli bolavým nohám na židli, si zaslouží to nejhlubší opovržení. Druhorepubliková špína!“ zuří jeho mluvčí.

Momentka ze summitu NATO. pic.twitter.com/XeEUoyEoiE

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 12. července 2018

„Co už však vtipálci nezmiňují, je fakt, že si Zeman sedl až na projevy řečníků. Na oficiální fotografii stojí stejně jako ostatní politici,“ zdůraznil. „Každý, kdo si utahuje ze zdravotního handicapu, je prachobyčejný šmejd. Spánek není handicap, spánek je lék,“ vzkázal pak jednomu z diskutujících Ovčáček. 

Témata:  Jiří Ovčáček Miloš Zeman NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy