Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útěk šelem z Bioparku: Majitel dostatečně nezajistil klec, dostal pokutu

LEv
LEv
Foto: Pixabay

Klamoš - Státní veterinární správa (SVS) při dnešní kontrole zjistila, že Biopark Štít u obce Klamoš na Královéhradecku, z něhož v pondělí utekl lev a dva tygři, dostatečně nezajistil klec proti útěku šelem.

Majitel bioparku Antonín Hnízdil dostal pokutu 30.000 korun za to, že dovoz zvířat řádně neoznámil úřadům. Musí těž zlepšit podmínky chovu. 

Zvířata žila v přepravní kleci na valníku. Šelmy jsou vyřazenými zvířaty z jednoho cirkusu od Berlína. Do bioparku je Hnízdil přivezl před třemi měsíci a chce je odvézt do nové zoo v Istanbulu. Dosud ale nezískal od úřadů povolení k vývozu zvířat z EU.

Zvířata utekla z klece v pondělí před 10:00. Třem veterinářům se dospělé šelmy podařilo kolem 12:30 uspávacími střelami naráz uspat. Okolnosti případu vyšetřuje policie. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že se zvířatům podařilo uvolnit jistící páčku u klece.

Témata:  zvířata státní veterinární správa lvi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy