Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli ČT je opět dusno: Analytik se pustil do jednoho ze zahraničních zpravodajů, ten si to nenechal líbit

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česká televize je často terčem kritiky. Tentokrát se do jejího fungování a do jednoho z jejích zpravodajů pustil publicista a analytik Štěpán Kotrba. Podle něj by veřejnoprávní stanice ušetřila, kdyby zahraniční zpravodaje nechala sedět v Praze.

Terčem kritiky se tentokrát stal blízkovýchodní zpravodaj České televize. „Jakub Szántó, sedící v Izraeli a vyjadřující se o Sýrii, by mohl za třetinové peníze sedět v Praze a vyšlo by to nastejno. Číst noviny lze i z Kavčích hor,“ postěžoval si na sociálních sítích analytik a někdejší člen Rady ČRo Štěpán Kotrba. Ten se nechvalně proslavil napadením bezdomovců na jarním sjezdu ČSSD.

Štěpán Kotrba, odhodlaný bojovník za pravdu a udatný ochránce proti bezdomovcům, si na mě v poslední den mého pětiletého nasazení v Orientu vzpomněl. To je milé! pic.twitter.com/CAXdZambdN

— Jakub Szanto (@JakubSzanto) 16. července 2018

Zpravodaji jeho slova neunikla a tak se k nim obratem vyjádřil na twitteru. „Štěpán Kotrba, odhodlaný bojovník za pravdu a udatný ochránce proti bezdomovcům, si na mě v poslední den mého pětiletého nasazení v Orientu vzpomněl. To je milé!“ vzkázal mu Szántó.

Na jeho slova také zareagovali někteří politici. „Politici nemají chválit novináře a naopak, takže se omlouvám. Leč bez stranického akcentu budu rád tvrdit, že jste ve své práci stoprocentní profesionál a navíc statečný chlap. Tak proč si, proboha, všímáte takového póvlu? Orel much nelapá,“ ocenil práci reportéra ČT šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Jeho slova novináře ČT evidentně potěšila. „Moc Vám děkuju. Rozhodně s Vámi v tom vztahu novinář-politik souhlasím, je-li to jinak, jeden z páru něco dělá špatně. O mouchy nejde, jde o komáry. Ti občas štípnou i orla. Ale tentokrát to bylo skutečně jen k pobavení,“ přiznal Szántó.

A novináře ČT se zastal i někdejší poslanec Ivan Gabal. „Dlouho jsem neviděl lepší definici myšlenkového provincionalismu než je tato pocta Vaší práci právě od Štěpána Kotrby, on by vás tak rád viděl zalígrovaného v Praze aby se o Orientu mohlo blábolit. I komunisti mají své sny, i provinční čeští komunisti!Congrats!“ popřál ironicky Kotrbovi politik.

Szántó podotkl, že tím ale Kotrbova kritika neskončila. „Navrhl, aby to místo mě vzala Tereza, která se vyzná. Předpokládám, že Tereza Spencer. Což má pravdu. Třeba já nikdy pozvání od tiskového oddělení Assadovy vlády nedostal a nejel na genocidní vládou placený výlet do damašských hotelů,“ nebral si servítky novinář ČT.

Témata:  Česká televize Ivan Gabal Miroslav Kalousek Štěpán Kotrba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy