Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V autobusu, na který ve Francii stříleli, byli žáci ze Stodu na Plzeňsku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: France24.com

Praha - Autobusem, který v sobotu večer na jihu Francie zasáhly dva výstřely z lovecké pušky, cestovali také žáci základní školy ve Stodu na Plzeňsku. Všichni jsou již doma a v pořádku.

Žáci nebyli mezi šesti osobami, kterou při incidentu poranily střepy z rozbitých oken vozidla. "Dnes všichni se zpožděním, ale v pořádku přijeli náhradním autobusem domů," řekl Jiří Vlk, starosta Stodu.

Podle něho jezdí každý rok deváťáci na týden do Španělska na výlet. V autobuse jely děti ze dvou devátých tříd stodské základky, zbytek kapacity autobusu doplnila cestovní kancelář dalšími pasažéry.

Francouzský prokurátor z oblasti incidentu Alex Perrin upřesnil, že zasaženo bylo čelní i zadní okno autobusu. "První výstřel rozbil přední sklo, pak druhý výstřel rozbil po několika vteřinách zadní sklo vozidla," řekl novinářům Perrin.

Témata:  Francie nehody autobusů Češi policie Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy