reklama

Písničkář před několika dny vydal třaskavé prohlášení o tom, že už nebude hrát na akcích, které nějakým způsobem sponzoruje premiér Andrej Babiš či jeho firmy, a že bude bojkotovat média, která Babišovi patří. Zároveň kritizoval své kolegy, kteří na jedné straně tvrdí, jaké zlo Babiš představuje, ale pak hrají na akcích, které šéf ANO podporuje.

Jeho slova vyvolala velký zájem, ale také vlnu negativních reakcí a ostré kritiky. „Chápu, že svým postojem někoho rozčiluji. Chápu, že jím někoho povzbuzuji. Ale jak je možné, že má (o mě) tolik lidí strach?“ diví se na facebooku Tomáš Klus.

„Jak je možné, že je zde tolik lidí přesvědčeno o tom, že projevit svůj názor může být nebezpečné? A jak je možné, že je zde tolik lidí, kteří věří, že za něj budu perzekuován?“ uvedl v reakci na dění posledních dní.

On sám prý takový strach nemá. „Nebojím se, protože věřím, že žiji ve společnosti respektující názorovou pluralitu. Nebojím se, protože věřím, že žiji v bezpečné zemi. Nebojím se ani proto, že umím uznat svou chybu a rád to udělám, když uvidím, že nemám pravdu,“ vysvětluje lidem Klus.

„Ale beze všech zástupných symbolů, které jsem ve svých vyjádřeních použil; není právě tenhle tichý strach dostatečně silný důvod k tomu si to tady mezi sebou vyjasnit? To nám opravdu nevadí žít ve strachu? A jaké je vlastně jeho jméno?“ dodává písničkář.