Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladíci, kteří brutálně zbili dívku před policejním prezídiem, se sami přihlásili

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policistům se sami přihlásili útočníci, kteří před několika dny přímo před budovou policejního prezidia brutálně zmlátili šestnáctiletou dívku. Za útok jim hrozí až deset let za mřížemi.

Policisté uveřejnili otřesné video, na němž jeden mladík školačku mlátí a druhý ji při zároveň okrádá, ve čtvrtek. A výsledek se dostavil velmi rychle.

"Už v pátek dopoledne se přišli na policejní služebny přihlásit první z této skupinky. Ve valné většině se jednalo o osoby, které jsou momentálně vnímány kriminalisty jako svědci. Avšak jeden z nich, dvacetiletý mladík, si za účast na tomto incidentu vyslechl od vyšetřovatele obvinění z trestného činu loupež," uvedl v pondělí policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Největší surovec, který křehkou dívku bil hlava nehlava, se přišel sám udat až den po kamarádech, tedy v sobotu.

"Jde o jednadvacetiletého mladíka, kterého vyšetřovatel obvinil taktéž z loupeže. S ohledem na závažnost jeho počínání při incidentu a především jeho agresivitu umístil vyšetřovatel obviněného do policejní cely a podal podnět k návrhu na uvalení vazby," doplnil Hulan.

Soud s vazbou souhlasil a vrchní "bijec" si tak na soud počká v zamřížované cele. Výtečníci tvrdí, že k napadení je vedla touha po penězích a drogách.

Témata:  krimi napadení Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy