Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek se pustil do Zemana kvůli zdraví: Pacient s demencí si zaslouží léčbu, nemá být prezidentem

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – O zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana se spekuluje dlouhodobě. Hlava státu trpí cukrovkou a s ní spojeným onemocněním nervů nohou, kvůli které nemá cit v nohou od kotníků dolů. Jeho kritici ale často poukazují i na to, že by mohl mít další nepřiznané zdravotní problémy. Kvůli tomu si teď do něj rýpl i předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek na sociálních sítích připomněl dřívější zprávu o tom, že policie vyšetřovala údajný hackerský útoku na počítač prezidenta Miloše Zemana, kam dle jeho slov hackeři nahráli dětskou pornografii. Policie však nakonec věc uzavřela s tím, že Zeman se k těmto videím zřejmě proklikal sám

„Prošetřování již bylo ukončeno z důvodu, že v této souvislosti nebylo zjištěno podezření z protiprávního jednání," informovala tehdy mluvčí policejního prezidia Iveta Martínková. Na závadný odkaz Zeman zřejmě klikl omylem.

Právě kvůli této zprávě se teď do Zemana obul Kalousek. „Ischemicko - vaskulární demence bývá hovorově nazývána “nemoc sprostých dědečků”. Pacient za to nemůže a zaslouží si péči a soucit. Není ale už tak jisté, zda si zaslouží i úřad prezidenta republiky,“ rýpnul si. Narážel tak na informaci o problémech Zemana, které se objevila v některých médiích a na sociálních sítích. Hrad podobné spekulace odmítá.

V minulosti se přitom objevila jiná informace, podle které trpěl Miloš Zeman rakovinou. Podle této spekulace mu zbývalo jen několik měsíců života. I tato slova ale Hrad popřel a dokonce na brněnského radního Svatopluka Bartíka, který zprávu jako první zveřejnil, podal trestní oznámení.

Témata:  Miroslav Kalousek Miloš Zeman

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Čeští hokejisté zdolali na úvod MS Finy 1:0 po nájezdech, rozhodl Kaše

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.