Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Halu v Jihlavě zachvátil požár, několik lidí je zraněno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - V administrativní budově společnosti Jihlavan v Jihlavě ve Znojemské ulici dnes vypukl požár. V areálu zasahovalo postupně více než deset hasičských jednotek. Evakuováno bylo devět lidí. Dva se popálili, ostatní se nadýchali zplodin hoření.

Zdravotníci museli ošetřit také jednoho ze zasahujících hasičů. "Kolega (hasič) skončil v péči zdravotníků, protože tady panují vysoké teploty. Hasiči zasahovali celou dobu v plné výstroji s dýchacími přístroji na zádech," řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Na místo hasiči vyjížděli po 12:00 po hlášení, že hala je zakouřená. Kouř vycházel z oken ve třetím nadzemním podlaží.

"Nejprve jsme potřebovali vyvést ven osoby a pak odvětrat prostory," uvedla mluvčí. Zpočátku nebylo jasné, co přesně v budově hořelo, zda benzín, olej nebo čisticí prostředky. Jakmile mohli vyšetřovatelé do odvětrané budovy, zjistili, že hořela podlahová krytina na chodbě, na kterou se následně zřítila podhledová konstrukce. Přesnou příčinu požáru vyšetřovatelé dál zjišťují.

Strojírenský podnik Jihlavan funguje přes 60 let. Vyrábí hydraulické přístroje pro letectví a jiné stroje. Podle naposledy zveřejněných údajů ve sbírce listin firma zaměstnává asi 200 lidí a její roční tržby jsou přibližně 200 milionů korun.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy