Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Člen ANO chce pro Babiše státní vyznamenání

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Protivín/Praha - Prezident Miloš Zeman dostal i návrh, aby u příležitosti 100. výročí vzniku republiky udělil 28. října státní vyznamenání premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Podnět poslal člen písecké organizace hnutí ANO Václav Makrlík.

Návrh před časem schválila na svém zasedání i písecká organizace hnutí ANO, která text zveřejnila na svém webu. Babiš podle něj pomohl vnitrostátní politické stabilizaci českého státu.

"Stojím si za všemi argumenty, které jsem uvedl," řekl Makrlík a zkritizoval  část veřejnosti, která podle něj pořádá na premiéra hon.

Podle Makrlíka si vyznamenání Babiš zaslouží za celoživotní boj proti rozkrádání státního majetku a s tím spojené korupci. Makrlíkovi nevadí ani fakt, že premiér je stíhán za údajný podvod v kauze Čapí hnízdo. "I kdyby to byla pravda, tak on toho udělal pro tenhle stát tolik, že si už všechno odpracoval," míní Makrlík.

Zeman každoročně při státním svátku 28. října vyznamenává tři až čtyři desítky lidí. Letos mu lidé do konce července poslali 214 návrhů. Koho se prezident rozhodne vyznamenat některými z řádů nebo medailí, záleží ale jen na něm. 

Témata:  státní vyznamenání Andrej Babiš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy