Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli pepřovému spreji byla uzavřena stanice metra Hradčanská

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Kvůli nahlášenému štiplavému zápachu byla dnes ráno zhruba na půl hodiny uzavřena stanice pražského metra Hradčanská na lince A, vlaky stanicí jen projížděly.

Chemici hasičů po provedeném průzkumu uvedli, že se nejednalo o nebezpečnou látku, ale zřejmě o takzvaný pepřový sprej, který tam někdo vystříkal.

"V souvislosti s výskytem neobvyklého štiplavého zápachu ve vestibulu metra Hradčanská došlo k vyklizení prostor a dočasnému uzavření stanice. Na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému," uvedli po 07:00 na twitteru policisté. "Pravděpodobně se jednalo o vystříkaný pepřový sprej," konstatovali později.

Podezřelý zápach zkoumali v prostorách stanice chemici pražských hasičů, na místě byli i hasiči dopravního podniku. "Měřením hasičských chemiků nebyla naměřena nebezpečná látka, pravděpodobně se jednalo o 'pepřový' sprej," uvedli hasiči.

Témata:  Praha MHD Praha metro Policie ČR

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:47

Češi milují kávu. Podle průzkumu ale čaj vede

V Česku si kávu dopřává 84 procent lidí. Průzkum agentury STEM/MARK mezi respondenty ve věku 18 až 64 let ukázal, že pětina z nich si pravidelně dopřává dva a více šálků kávy denně. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy