Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Pokud by prošla EET, my přitvrdíme - a to hodně brutálně". Hacker dostal podmínku za vydírání Babiše

Útok hackera, ilustrační fotografie
Útok hackera, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ostrava - Mladý hacker z Ostravy, který před dvěma lety tehdejšímu ministrovi financí Andreji Babišovi opakovaně posílal výhrůžky přes sociální sítě, dostal podmíněný trest.

Okresní soud v Ostravě verdikt minulý týden vynesl takzvaným trestním příkazem, tedy bez veřejného projednání. Pokud by odsouzený proti němu podal odpor, bude následovat veřejné soudní líčení.

"Jde o podmíněný trest dvanácti měsíců se zkušební dobou na čtyřiadvacet měsíců. Navíc by měl státu propadnout jeho počítač," řekl pro Seznam.cz mluvčí ostravského soudu Lukáš Delong.

Mladík se hlásil ke skupině Anonymous. Po Babišovi požadoval, aby zrušil část nového zákona o loteriích. Výzvu ještě doplnil o fotografie Babišovy manželky a jeho dětí. "Pokud by prošla EET, my přitvrdíme - a to hodně brutálně. StBáku, poslední varování," napsal podle webu v jedné z výhrůžek.

Později pak tvrdil, že zveřejní údaje Babišovy dcery na jedné z erotických seznamek, což podle obžaloby bral Babiš jako těžkou újmu. 

Témata:  Andrej Babiš hackeři Ostrava

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 18:54

Fiala řekl, že Ukrajina dostane první munici z české iniciativy v červnu

Ukrajina by mohla dostat první dělostřelecké granáty pořízené v rámci české iniciativy v červnu, řekl premiér Petr Fiala (ODS) po středečním jednání v sídle NATO. Podle Fialy se již podařilo najít půl milionu kusů munice. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy