Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník na Florenci brutálně napadl muže. Působil dojmem Araba nebo Turka, tvrdí napadný

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Neznámý útočník před týdnem v pátek napadl pěstmi muže v podchodu stanice metra Florenc v Praze. Před tím po něm s nožem v ruce požadoval peníze. Policie případ prošetřuje jako loupež, za kterou pachateli hrozí až deset let vězení.

Police zveřejnila několik záznamů z kamer, které zachytily podezřelého muže a ženu, která ho doprovázela. Lidé mají informace k případu zavolat na tísňovou telefonní linku 158.

Incident se odehrál 17. srpna kolem 18:00. "Poškozený čekal na svou manželku, která si odskočila na toaletu, když k němu přišel muž se slamákem na hlavě a s nožem v ruce po něm chtěl peníze. Ty mu poškozený odmítl dát, proto ho útočník začal tlouct pěstí do obličeje. Pak z místa odešel s nepořízenou," popsal případ policejní mluvčí Jan Daněk.

Útočník byl ve věku 50 až 55 let, vysoký 180 až 185 cm a měl štíhlou sportovní postavu. Na sobě měl bílou košili s vyšitým logem na pravé straně hrudníku, bílé krátké kalhoty a na hlavě plážový klobouk. "Dle poškozeného muž působil dojmem Turka nebo Araba a měl tmavou pleť. Na první pohled vypadal kultivovaně a slušně," dodal Daněk.

Témata:  krimi napadení Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy