Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš v Lánech poobědval se Zemanem, dostal dárek k narozeninám

Anfrej Babiš /ANO/
Anfrej Babiš /ANO/
Foto: Reprofoto ČT

Lány - Premiér Andrej Babiš (ANO) dorazil na zámek v Lánech, kde poobědvá s prezidentem Milošem Zemanem. Není zcela jasné, o čem budou hovořit. Podle médií by mohli řešit i situaci na ministerstvu zahraničí.

Politici se k obědu sešli krátce po 14:00, informoval na twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Připojil fotografii Zemana, na které Babišovi předává krabičku s dýmkou. "Dárek pro pana premiéra. Andrej Babiš slaví v neděli 2. září narozeniny. Gratulace!" napsal Ovčáček. Babišovi bude v neděli 64 let.

Zeman se s Babišem naposledy setkal v červenci, schůzky se tehdy účastnila i ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Debata se věnovala státnímu rozpočtu. Nynější schůzka se koná den poté, co Schillerová oznámila, že schodek rozpočtu na rok 2019 bude 40 miliard korun, tedy o deset miliard méně, než kolik vláda dosud plánovala.

Prezident a premiér by se mohli vrátit i k situaci na ministerstvu zahraničí. Zeman při jmenování vlády odmítl návrh ČSSD, aby se ministrem stal europoslanec Miroslav Poche (ČSSD). Řízením diplomacie byl prozatím pověřen vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) a Poche na ministerstvu zahraničí působí jako politický tajemník. 

Schůzka se koná v týdnu, kdy se Babiš chystá na návštěvu Itálie a Malty, kde chce jednat o evropském boji proti nelegální migraci. 

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš Zámek Lány

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy