Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo má šanci na křeslo v Senátu? Tipy sázkových kanceláří

Senát Parlamentu ČR
Senát Parlamentu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha - Největšími favority říjnových senátních voleb jsou nyní podle bookmakerů neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer (nezávislý) v Praze 12 a současný senátor za Vsetínsko Jiří Čunek s kurzy 1,05:1. Naopak velké šance sázkové kanceláře nedávají v Litoměřicích Davidu Rathovi (Česká Suverenita), nepravomocně odsouzenému za korupci.

Nejvíce peněz, více než půl milionu korun, zatím vsadili klienti Tipsportu na vítězství dalšího neúspěšného kandidáta z lednové prezidentské volby Jiřího Drahoše v Praze 4.

"Zdá se, že neúspěšní prezidentští kandidáti Drahoš, Fischer a (Marek) Hilšer si udělali v kampani dobré jméno. I když nebyli nakonec proti Miloši Zemanovi zvoleni, u voličů zanechali pozitivní dojem a křeslo senátora by jim nemělo uniknout. Nejvíce lidé zatím vsadili na to, že se senátorem stane Jiří Drahoš v kurzu 1,25:1, za více než půl milionu korun," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

V Praze 12 je jasným favoritem Pavel Fischer (1,05:1 až 1,15:1). Na druhém místě je bývalý ministr financí Ivan Pilný (za ANO) s kurzem 9:1. Naopak velkou šanci nedávají komunistické poslankyni Martě Semelové (40:1 až 50:1). V Praze 4 je favoritem Drahoš (1,13:1 až 1,25:1) před podnikatelem a bývalým triatlonistou Martinem Dvořákem (5:1 až 7:1).

V Praze 2 je mírným favoritem další prezidentský kandidát z lednových voleb Marek Hilšer (MHS, 1,6:1 až 1,7:1) před obhájcem senátorského křesla Liborem Michálkem (za Piráty, 2:1). Na třetím místě je herec Vladimír Kratina (za ODS) s kurzy 5:1 až 6:1.

V obvodu Ostrava-město kandiduje například expremiér Jiří Paroubek (nezávislý). "Ostrý souboj o první místo zřejmě svede s Leopoldem Sulovským (Ostravak), prvním Čechem, který vystoupil na Mount Everest. Ten obhajuje vítězství z roku 2012 a usiluje tak o druhý mandát," doplnil předseda představenstva Maxi-Tip Karel Kabrna. Paroubek má kurzy od 3:1 do 5,5:1, Sulovský od 1,4:1 do 1,5:1.

Rathovi nedávají sázkové kanceláře velké šance. "Publicitu má zajištěnou, mezi kandidujícími není žádné známější jméno. Na vítězství to ale zřejmě stačit nebude. Na druhé kolo možná. Aktuálně na něj lze sázet v kurzu 15:1," dodal mluvčí Fortuny Martin Lánský.

První kolo senátních voleb se uskuteční 5. a 6. října, druhé kolo o týden později. Senátní volby se konají vždy v sudých letech ve 27 volebních obvodech z celkových 81. Letos svůj senátorský post obhajuje 14 kandidátů, před dvěma lety jich bylo o pět více.

Osobností ze sportovní nebo kulturní sféry tentokrát není na kandidátkách tolik, jako v předchozích letech. Výjimkou je například Chrudimsko, kde se mimo jiných utkají bývalý hokejista a současný trenér Vladimír Martinec (za SNK ED) a rychlobruslařský trenér Petr Novák (za ANO).

Témata:  sázení Jiří Čunek 1 Jiří Drahoš Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy