Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman svolal schůzku ústavních činitelů. Konat by se měla v půlce září

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Česká televize

Praha - Prezident Miloš Zeman jedná s českými velvyslanci na Pražském hradě. Hned na úvod oznámil, že svolal schůzku ústavních představitelů k zahraniční politice ČR. Měla by se konat 12. září.

Zástupci vlády, Hradu, Parlamentu a ministerstev obrany a zahraničních věcí se pravidelně scházeli během prvního působení Zemana na Pražském hradě. Po letošních prezidentských volbách půjde o první jejich setkání. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) obnovení konceptu schůzek přivítal. "Ukázalo se, že tento formát je velmi užitečný," poznamenal.

Zeman při dnešním projevu odmítl, že by existovaly rozdíly v zahraniční politice mezi vládou a jím.

Schůzky svolává hlava státu. Na minulých hradních setkáních čeští vrcholní politici diskutovali třeba o podpoře ekonomické diplomacie, českém předsednictví visegrádské skupině nebo o boji proti takzvanému Islámskému státu.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR Jan Hamáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy