Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který se v Ostravě zabarikádoval a hrozil bombou, je nepříčetný. Policie případ odložila

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Slovák (44), který se 30. května zabarikádoval v domě v Ostravě-Porubě a vyhrožoval odpálením bomby, potrestán nebude. Policie případ musela odložit, jelikož muž je dle znalců nepříčetný.

Policisté na místo incidentu ve Vřesinské ulici dorazili na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil. Policisté pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém.

Vyjednávání nebylo úspěšné, hrozilo riziko výbuchu, a proto policisté zásahové jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muže zadrželi. Ještě předtím namířil na policisty svou zbraň, zasahující policista jej postřelil do nohy. Při zásahu se spustil jiný výbušný systém a policisté museli objekt urychleně opustit. Ozval se slabý výbuch a objevil se kouř. Zbraň, kterou muž na policii namířil, vlastnil nelegálně. 

"Podle posudku muž není schopen ovládat své jednání, není schopen ani si uvědomit obsah trestního řízení. Proto byl prohlášen za nepříčetného a celé vyšetřování bylo zastaveno. Muž je nyní v psychiatrické léčebně," řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Témata:  krimi Ostrava

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy