Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO zahájilo volební kampaň, jeho heslem je "Uděláme Česko bohatší"

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zlepšení dopravní infrastruktury, dostupné byty a školy patří mezi priority, s nimiž vládní hnutí ANO půjde do nadcházejících komunálních a senátních voleb. Uvedl to dnes předseda hnutí a vlády Andrej Babiš při zahájení kampaně k volbám pod heslem Uděláme Česko bohatší.

Premiér slíbil mimo jiné stoprocentní dotaci státu na výstavbu obecních bytů, pokud ze stovky postavených pětinu budou tvořit sociální byty. "Nesmyslné debaty o sociálním bydlení nejsou na místě, musíme mít dostupné bydlení," uvedl Babiš.

"Máme co obhajovat, takže uvidíme, jak naši primátoři a starostové pracovali," řekl Babiš. Za klíčový označil výsledek v hlavním městě. Poznamenal, že nebyl spokojen s tím, že ANO loni v říjnových volbách do Sněmovny získalo v Praze jen 20 procent hlasů. ANO před čtyřmi lety vyhrálo komunální volby ve většině krajských měst i v hlavním městě. Z 8717 kandidátů hnutí na obecní zastupitele bylo zvoleno 1610.

Skeptičtější byl Babiš v odhadu výsledku hnutí v senátních volbách. "Nám ten Senát nikdy moc nešel," přiznal. Za kvalitní kandidáty ANO označil bývalého ministra financí Ivana Pilného a stávající senátorku za ČSSD, vědkyni Evu Sykovou.

Témata:  Hnutí ANO Komunální volby Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy