Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senior jel na D1 pět kilometrů v protisměru, havaroval

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ostrava - Pětaosmdesátiletý řidič ujel dnes v Ostravě po dálnici D1 několik kilometrů v protisměru. Zavinil jednu dopravní nehodu, zraněn ale nikdo nebyl. Pak jej policisté zastavili. ČTK to řekl mluvčí ostravské policie Richard Palát.

Na řidiče jedoucího v protisměru policisty upozornilo dopoledne hned několik motoristů. Muž za volantem vozu Dacia najel v Ostravě - Mariánských Horách do špatného jízdního pruhu dálnice a jel v protisměru směrem na Olomouc.

"Asi po pěti kilometrech se stala nehoda. Vozu v protisměru se vyhýbal další řidič, který s autem sjel ze silnice a převrátil se na bok. Nikdo se nezranil," řekl Palát.

Řidič dacie v jízdě pokračoval. Ujel ještě několik kilometrů a před dálničním tunelem v Klimkovicích pravděpodobně pochopil, že jede po špatné straně dálnice. "Otočil se a při cestě zpět jej už zastavili policisté," uvedl mluvčí. Podle něj nebyl řidič pod vlivem alkoholu. Proč do protisměru vjel, policisté z dálničního oddělení zjišťují.

Témata:  dopravní nehody Ostrava dálnice

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy