Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevila se další píseň o Zemanovi: Každej král má svýho šaška, náš Miloš zas má Ovčáčka

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Není to tak dlouho, co velkou pozornost vzbudila písnička Jaroslava Hutky Miloš a Zubatá, ve které se mimo jiné zpívalo o smrti současného českého prezidenta. Velmi podobnou skladbu teď zveřejnil i Hutkův kolega, folkový písničkář Vladimír Veit.

Písničku napsal na nazpíval folkový písničkář Vladimír Veit. Ten zpočátku vystupoval hlavně ve dvojici s Jaroslavem Hutkou. Veit také složil hudbu k několika písničkám, které Hutka proslavil - jako například Pravděpodobné vzdálenosti nebo Halelujá tramvaje. Veitových skladatelských služeb Hutka využívá i dnes.

„Každej král má svýho šaška, náš Miloš zas má Ovčáčka,“ začíná píseň nazvaná Na hradě a v podhradí. „I když není kór moc k smíchu, humor jeho přec má sílu,“ zpívá dál Veit.

Stejně jako Hutka, i tento písničkář zpívá o smrti Miloše Zemana. „Až Ovčáčkův chlebodárce zhasne jednou jako svíčka, bude naráz všechno hned zas jasné, zazní veselá písnička. Zvuky se teď nesou vždy podvečer z Mydlářova domku kat tam brousí svou sekyrku a přitom si brouká dumku," pokračuje písničkář.

Hradního mluvčího podle songu čeká neblahý konec. „Ovčáčka přivleče ke špalku, se smíchem sekne vedle, se smíchem a vesele šmikne těsně vedle a pak s rozběhem ho kopne rovnou do p*dele,“ dodává se v písni.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Ovčáček Jaroslav Hutka

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy