reklama

Jak se na místě tragédie podařilo zjistit TV Nova, mrtvý muž, který pracoval u místních technických služeb, ráno bez jakékoli omluvy nedorazil do práce.

Místo toho ho sousedé později viděli, jak do bytu v třetím patře nese kanystr. Když se ho jedna ze sousedek zeptala, co v něm má, muž odvětil, že si nese benzín do sekačky.

Už to je podivné - proč nosit hořlavinu do bytu, když se dá uložit třeba v autě nebo ve sklepě? Řada svědků navíc po vypuknutí požáru tvrdila, že slyšeli z bytu dvě hlasité rány.

Původní verze tak byla, že v bytě, kde plameny zničily kuchyni, obývák a dětský pokoj, vybuchl plyn. Jenže výbuch plynu hasiči s největší pravděpodobností vyloučili. Je ovšem možné, že hlasité rány mohl vydat vybuchující kanystr s hořlavinou.

Na místě zasahoval i psovod se psem speciálně cvičeným na vyhledávání takzvaných akcelerantů hoření, tedy látek, které používají především žháři.

Policisté zatím odmítají jakékoli konkrétní detaily požáru komentovat, prověřují všechny možné varianty včetně úmyslného založení požáru.