Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak najít nejlepší nemocnici? Ministerstvo spustilo nový internetový portál pro pacienty

Nemocnice Motol, ilustrační foto
Nemocnice Motol, ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministerstvo zdravotnictví spustilo internetový portál, na kterém pacienti najdou informace o dostupnosti zdravotnické techniky v českých nemocnicích. Web v současné době zobrazuje 14.857 přístrojů u 206 poskytovatelů zdravotních služeb ve 14 krajích a pacienti si tak mohou vybrat, která nejbližší nemocnice od jejich bydliště má přístroj, který potřebují pro své vyšetření. ČTK to dnes sdělilo tiskové oddělení ministerstva.

"Dosud nikdo nevěděl, kde se jaká zdravotnická technika nachází. My jsme ji za posledních několik měsíců zmapovali a nabízíme pacientům její ucelený přehled," uvedl ke vzniku webové portálu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Lidé si prostřednictvím webu mohou zobrazit mapu přístrojů podle vybraného poskytovatele, kategorie přístroje, regionu nebo podle dostupnosti k bydlišti.

Ministerstvo na tvorbě portálu spolupracovalo s Ústavem zdravotnických informací a statistiky a na web budou postupně přidávat další přístroje podle toho, jak jim budou jednotliví poskytovatelé zdravotních služeb dávat souhlas se zveřejněním příslušných informací.

Mapa zdravotnické techniky je propojena s Národním registrem poskytovatelů zdravotních služeb, který poskytuje přehled o všech poskytovatelích zdravotních služeb v ČR a o rozsahu jejich péče.

Témata:  zdravotnictví pacienti nemocnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy