Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý lékař si podal Babiše: Přijďte do ordinace, mám obavy o vaše duševní zdraví

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Strany a hnutí před podzimními komunálními volbami startují své kampaně. Často se drží hesla „slibem nezarmoutíš“, protože občanům slibují hory doly. Toho si všiml i lékař a jeden z průkopníků české komplexní a psychosomatické medicíny Jan Hnízdil.

Hnízdil cituje kandidáta ČSSD na pražského primátora Jakuba Landovského. Ten slibuje nejen MHD pro Pražany cela zdarma, ale třeba i „2000 dostupných bytů každý rok, o 10 % méně na složenkách za vodu, plyn a elektřinu, 2500 Kč pro každé dítě na lyžák a školu v přírodě a nulový poplatek za psa“.

A podobné je to i u hnutí ANO. „Uděláme Česko bohatší. Plánujeme vydat 40 miliard v Praze na městský okruh a 30 miliard na rychlodráhu na letiště, 15 miliard na dostavbu brněnského městského okruhu, 800 milionů na multifunkční halu v Olomouci či 300 milionů na rekonstrukci karlovarského Thermalu,“ slibuje před volbami premiér Andrej Babiš.

Jenže jak lékař zdůrazňuje, tyto sliby jsou úplně mimo mísu. „Vážený pane Babiši, vážený pane Landovský, mám důvodné obavy o Vaše zdraví. Sliby, ke kterým se zavazujete v předvolební kampani nejsou splnitelné. Pokud je míníte vážně, mohly by být projevem vážné osobnostní poruchy nebo duševní nemoci,“ varuje politiky lékař.

Zve je proto k sobě do ordinace. „Současně se obávám, že by Vaše, zdravotním stavem ovlivněné sliby, mohli brát vážně někteří intelektuálně oslabení voliči. V duchu Hippokratovy přísahy, v zájmu zdraví Vašeho i zdraví občanů naší republiky si Vám proto dovoluji nabídnout přednostní konzultaci v Hnízdě zdraví,“ utahuje si z politiků Hnízdil na svém blogu na serveru Aktuálně. 

Prý to ale nebude zadarmo. „Hnízdo zdraví není Čapí hnízdo. Já (snad ještě) nejsem blázen. Myslím to upřímně. Tato nabídka platí i pro další slibující protagonisty volební kampaně napříč politickými stranami. Akce „Udělám politiky zdravější. Neblábolím. Prostě to zařídím,“ končí dnem voleb, 5. 10. 2018. Pak sorry jako...“ kritizuje předvolební sliby lékař. 

Témata:  Jan Hnízdil Andrej Babiš Volby komunální

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy