reklama

Znojemští policisté dostali v noci na sobotu několik oznámení o rušení nočního klidu u Únanova, konat se tam měla oslava narozenin. Policistům následně pořadatel akce přislíbil ztlumení hudby. "V sobotu produkce pokračovala a na místo se začali sjíždět další hosté, počet účastníků narostl až na 700," uvedl mluvčí.

Většinou šlo podle policie o občany Rakouska. V sobotu odpoledne se na policisty obrátili i majitelé okolních nepronajatých pozemků, že si na jejich pozemcích někteří návštěvníci odstavili auta a postavili stany.

"Přes sliby pořadatel nápravu nezjednal, odpoledne tak museli policisté vyzvat návštěvníky k vyklizení neoprávněně zabraných pozemků a přeparkování vozidel na starostou určené místo," uvedl mluvčí.

Pořadatel pak opakovaně přislíbil ukončení produkce do 22:00, aby party nerušila noční klid. "Když pořadatel navzdory slibu a po několika marných výzvách produkci neukončil, přistoupili policisté ke vstupu na pozemek a k odebrání zdroje hluku," uvedl Šváb.

Na akci se podle něj podílelo 41 policistů včetně 23 členů speciální pořádkové jednotky. Zákrok se obešel bez donucovacích prostředků, dodal. Pořadatel se bude zodpovídat ze svého protiprávního jednání ve správním řízení.

"V tuto chvíli návštěvníci areál postupně opouští, policisté situaci monitorují a kontrolují odjíždějící řidiče. Už u pěti z nich jsme zjistili, že usedli za volant pod vlivem návykových látek," uvedl dnes odpoledne Šváb.