Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči zasahují u hořící haly v Litvínově, může se zřítit

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Litvínov (Mostecko) - Hasiči se obávají toho, že se propadne střecha haly Celio v Litvínově, jež od dnešních 13:00 hoří. Nemohou proto dovnitř a halu hasí jen zvenku. Na střeše haly, která by se mohla zřítit, jsou navíc fotovoltaické panely.

Předběžná škoda se odhaduje na 100 milionů korun. Hala stále hoří v plném rozsahu, na místě zasahuje 110 hasičů a 27 hasičských vozidel ze 17 jednotek, řekl kolem 19:30 ČTK mluvčí hasičů Ústeckého kraje Milan Rudolf. Hasiči vyhlásili nejvyšší, zvláštní stupeň požárního poplachu. Zásah určitě potrvá nejméně do rána.

Kvůli velkému množství vody, které je potřeba k hašení, využívají hasiči také velkoobjemové čerpadlo, jímž čerpají vodu z jezera Most. V hale bylo při vypuknutí požáru hodně odpadu, který měla firma vytřídit.

Firma nenahlásila nikoho pohřešovaného, mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník ČTK potvrdil, že dosud nebyl ani nikdo zraněn. S hasiči na místě spolupracuje také chemická laboratoř, která měří zplodiny v ovzduší.

"Při hašení se navíc ukázalo, že hala, která má rozměry 80 na 40 metrů, má na střeše fotovoltaickou elektrárnu. To samozřejmě také znesnadňuje hašení," doplnil mluvčí hasičů.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy