Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Platforma ČSSD vyzývá k mobilizaci voličů, představila hlavní politická témata

Michal Hašek /ČSSD/
Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Sociální demokracie by jako vládní strana měla na celostátní úrovni řešit problematiku chudoby či exekucí, v komunální politice sucho nebo dopravní infrastrukturu. Shodla se na tom v pátek v Jihlavě platforma Zachraňme ČSSD. Zároveň vyzvala voliče, aby v komunálních volbách posuzovali konkrétní práci kandidátů ČSSD na jednotlivých radnicích. Nenesou totiž odpovědnost za nynější tristní stav ČSSD a mohutný propad preferencí na celostátní úrovni, napsal ČTK bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek s odkazem na výstupy jihlavského setkání.

Platforma podle Haška přijala také interní závěry k budoucnosti ČSSD, zejména náměty k nutným krokům po podzimních volbách. Předloží je politickému grémiu ČSSD a členské základně k vnitřní diskusi.

Podle Haška do Jihlavy dorazila asi stovka příznivců platformy. "Téměř tříhodinová diskuse byla místy bouřlivá, ale věcná. Dotkla se ještě zpětně vstupu do vlády, práce našeho vedení, ministrů a zákonodárců, hlavní část diskuse se zaměřila na komunální a senátní volby, a zejména na budoucnost ČSSD," popsal Hašek.

Platforma vyzvala k mobilizaci členské základny ČSSD a sympatizantů a voličů sociální demokracie a navrhla konkrétní prioritní témata pro ČSSD jako koaliční vládní stranu. Je mezi nimi také zásobování pitnou vodou včetně regulace její ceny nebo podpora státu při budování obecních bytů.

Na jednání v Jihlavě vystoupili například místopředsedové ČSSD Jiří Zimola a Jana Fialová nebo hejtmani Ivana Stráská a Jiří Běhounek. Zdravici zaslal také prezident Miloš Zeman. Pochválil v ní ČSSD za volbu nového vedení a vstup do vlády, k obnově někdejší síly ale strana podle něj potřebuje "výkonný motor".

"A tím může být právě vaše platforma, která klade důraz na návrat k tradičním hodnotám a normálnímu občanovi. Proto by bylo skvělé, kdyby byla v rámci ČSSD přijímána pozitivně a její členové nebyli předmětem malicherných vnitrostranických půtek," uvedl Zeman. Zdravici platforma zveřejnila na své facebookové stránce.

Další setkání plánuje platforma po podzimních volbách, uvedl Hašek.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Michal Hašek EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy