Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila muže, kterého podezírá ze střelby na Benešovsku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policie dnes obvinila jednašedesátiletého muže, který v pátek na Benešovsku údajně zastřelil člověka a druhého těžce zranil.

Muž je obviněn z vraždy a nedovoleného ozbrojování, hrozí mu až výjimečný trest, řekla ČTK policejní mluvčí Martina Fejfarová. Obviněný podle ní pravděpodobně střílel z osobních důvodů.

"Vyšetřovatel sdělil obvinění 61letému muži ze zločinu vraždy, a to dílem dokonaným i ve stadiu pokusu," řekla Fejfarová. Muž střílel nelegálně drženou zbraní.

Událost se stala v pátek odpoledne v Jankově na Benešovsku. Podezřelého policisté zadrželi o několik hodin později na Mělnicku. Policie podle Fejfarové na základě získaných informací od začátku věděla, v jakém vozidle se muž pohybuje.

"Informace jsme předávali okamžitě policejním hlídkám, na základě aktivní činnosti hlídek potom proběhlo samotné zadržení," řekla Fejfarová.

Témata:  vražda Středočeský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy