Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mamba zelená je stále na svobodě. Stav uštknuté ženy je vážný

Mamba zelená
Mamba zelená
Foto: Pixabay

Mambu zelenou se zatím najít nepodařilo, policie spolu se specialisty na odchyt hadů ji od úterního večera hledá v pražských Hlubočepích v domě v ulici V Bokách I. Na hada nalíčili nástrahy. Aby se had chytil, potřebuje klid, proto budou pasti kontrolovány až o víkendu, řekl dnes ČTK policejní mluvčí Jan Rybanský.

Stav třicetileté ženy, která je zřejmě majitelkou mamby a kterou mimo jiné had uštkl, je stále vážný a zůstává v umělém spánku. Podle mluvčího Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Filipa Brože ale antisérum zabralo, pacientka má jiné významné zdravotní komplikace, dodal.

"Bylo vymyšleno specialistou na odchyt hadů, že had by potřeboval klid, aby se do nástrah chytil, takže dnes se tam nic dít nebude," uvedl Rybanský.

Podle odborníků není pravděpodobné, že by mamba s ohledem na nízké venkovní teploty unikla ven z domu. Předpokládají, že je stále v domě. Policie přesto nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají lidé volat na linku 158.

Okolnosti úniku smrtelně jedovatého hada policisté vyšetřují, ženu vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu zatím nevyslechli. Podle Státní veterinární správy případný chov mamby nebyl schválený.

Témata:  Praha hadi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy