Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brně vede ANO před ODS. Žít Brno se propadlo

Brno, pohled ze Staré radnicena hrad Špilberk
Brno, pohled ze Staré radnicena hrad Špilberk
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Po sečtení 75 procent okrsků vede v Brně hnutí ANO s podporou kolem 23 procent před druhou ODS s podporou Svobodných s 18 procenty. Třetí je KDU-ČSL s deseti procenty. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu na serveru www.volby.cz.

Téměř devítiprocentní podporu mají Piráti, skoro sedm procent pak ČSSD. Těsně nad pěti procenty se pohybuje SPD. Pod pětiprocentní hranicí jsou naopak koaliční Žít Brno, TOP 09 i Zelení. Koalici v Brně tvoří ANO, Žít Brno s podporou Pirátů, KDU-ČSL, Strana zelených a TOP 09.

V opozici byla ODS, ČSSD a KSČM. Komunisté by ale po sečtení tří čtvrtin hlasů do zastupitelstva tentokrát nepronikli.

V minulých volbách zvítězilo v Brně hnutí ANO se ziskem skoro 20 procent hlasů. Za ním byla ČSSD. Třetí skončilo Žít Brno s podporou Pirátů a potom KDU-ČSL. ODS tehdy měla ani ne osm procent, zastupitelstvo před čtyřmi lety doplnila KSČM, TOP 09 a Zelení.

Témata:  Komunální volby Brno Hnutí ANO

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy