Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze vzniká nová koalice, Čižinský odmítl ODS a ANO

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Lídr a zakladatel hnutí Praha Sobě Jan Čižinský odmítl povolební vyjednávání s ODS a s ANO. Řekl to v rozhovoru s ČTK. Spolupráci si naopak dovede představit se STAN a s Piráty.

"Jsem velmi vděčný, že matematicky teď může vzniknout koalice, která skutečně změní Prahu k lepšímu. To znamená koalice, kde nebude ANO ani ODS," uvedl Čižinský.

Své hnutí vnímá jako alternativu, která dokáže v Praze prosadit změny. Lidé podle něj stranu volili, protože vidí výsledky z Prahy 7. "Co mám zpětnou vazbu od lidí, tak spíš volili tu zkušenost z městské části. Protože ta naše městská část byla unikátní v tom, že u nás došlo ke skutečné změně. Nebyla to změna slovní, ale skutečně se městská část proměnila," konstatoval.

"Rád bych poděkoval voličům za to, že nás volili proto, že za námi viděli výsledky. Viděli, že jsme jednu městkou část změnili ze zkorumpované, zanedbané a špatně spravované v řádně spravovanou a transparentní. Že si toto přejí i na magistrátu," dodal Čižinský.

V komunálních volbách v roce 2014 Čižinský vedl kandidátku subjektu Praha 7 Sobě, kterou tvořili KDU-ČSL a nestraníci. Po volebním úspěchu strana v radě Prahy 7 získala pět křesel a v zastupitelstvu získala 15 mandátů.

Témata:  Komunální volby Praha ODS Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy