Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Megapodraz" v Brně? Babiš je pokrytec, udeřil známý politik

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Politické dění v Brně dál budí vášně. Předseda hnutí ANO označil tamní zvrat ve vyjednávání za „megapodraz“ s „návrat kmotrů“. Poslanec Jan Farský (STAN) ale připomíná, že Ano se v minulosti chovalo stejně jako teď ti, na které si Babiš stěžuje.

Povolební vyjednávání o obsazení brněnského magistrátu přineslo překvapivý zvrat. Na koalici se v druhém největším městě republiky nakonec dohodla ODS s KDU-ČSL, Piráty a sociálními demokraty. Vítězné ANO s dosavadním primátorem Petrem Vokřálem tedy míří do opozice, i když mělo původně podepsat dohodu o spolupráci s ODS, KDU-ČSL a ČSSD.

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš povolební situaci v Brně označil za megapodraz. Povolební vyjednávání občanských demokratů ve velkých městech označil za návrat kmotrů.

U ODS ale přišla důrazná odpověď. „Být na jeho místě, raději bych o kmotrech moc nemluvil. Na rozdíl od pana Babiše se s nikým takovým neznám, natož abych si s ním tykal či obchodoval," reagoval předseda ODS Petr Fiala na jeho slova na twitteru.

A podobně to vidí i zástupce Starostů a nezávislých. „Když ANO uzavíralo v Brně koalici s ODS, byla ODS OK. Když ODS chce jít bez ANO, jsou z ODS najednou kmotři.“ shrnul hádky v Brně šéf sněmovního klubu hnutí STAN Jan Farský.

Když ANO uzavíralo v Brně koalici s ODS, byla ODS OK. Když ODS chce jít bez ANO, jsou z ODS najednou kmotři.Když v Semilech v 2014 obešlo ANO suverénního vítěze voleb, aniž by s ním jednalo, bylo to OK. Když v Brně obešli ANO, je to megapodraz...#slovaztracivyznam

— Jan Farský (@JanFar_sky) 10. října 2018

Sám má prý s ANO své zkušenosti. „Když v Semilech v 2014 obešlo ANO suverénního vítěze voleb, aniž by s ním jednalo, bylo to OK. Když v Brně obešli ANO, je to megapodraz...“ uvedl politik, který byl do roku 2014 starostou Semil.

Přiznává, že to, co se stalo v Brně, se mu příliš nelíbí. „Ale vadí mi, když to kritizuje někdo, kdo má sám máslo na hlavě. Což je ale v případě AB v podstatě definice,“ rýpnul si do premiéra a šéfa hnutí ANO. „Vadí mi to pokrytectví. Za to co sami dělají, jiné kritizují,“ upřesnil Farský.

Témata:  Brno Hnutí ANO Jan Farský Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy