Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výsledky senátních voleb byly sečteny o pět minut později než minule

Senát ČR
Senát ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Všechny výsledky letošního senátního finále byly dnes známy asi za tři hodiny od uzavření volebních místností. První výsledky byly zveřejněny dnes ve 14:15. Na volebním webu se objevily hned ze tří okrsků - v Hronově na Náchodsku, v Železném Brodu na Jablonecku a v Jesenci na Prostějovsku. Údaje z posledního okrsku byly známy v 17:08.

Před dvěma lety byly první výsledky druhého kola senátních voleb známy o pět minut dřív než letos. Na webu se objevily ve 14:10. Kratší bylo i sčítání, trvalo zhruba 2,5 hodiny.

V letošním prvním kole senátních voleb byly první výsledky známy v sobotu ve 14:37. První kolo, které se konalo před týdnem, se ale konalo souběžně s obecními volbami. Z nich se objevily první výsledky na volebním webu ve 14:31.

Poslední výsledek prvního senátního kola byl zveřejněn v neděli v 07:20. V komunálních volbách bylo sto procent okrsků sečteno kolem nedělních 08:30.

Témata:  volby Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy