Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Ženu z Ostravy museli hasiči vysvobodit z kanálu

Hasiči, autor: Tomáš Lach
Hasiči, autor: Tomáš Lach
Foto: Reprofoto YouTube

Ostrava - Ke kurióznímu případu vyjížděli ve středu večer ostravští hasiči. Zavolali je totiž k ženě, které uvízla ruka v mřížce kanálu. Nešťastnice měla údajně hledat spadlé klíče.

Profesionální hasiči z Ostravy se ve středu večer postarali o rychlou a co možná nejméně bolestnou záchranu ženy středního věku. Nalezli ji u jednoho z kanálů v Ostravě-Hrabové s pravou rukou uvězněnou v mřížkovaném poklopu.

"Hasiči zjistili zdravotní stav ženy, která byla při vědomí, aby se mohli pustit do opatrného rozřezávání litinové mřížky rozbrušovací pilou, a to v těsné blízkosti ženiny uvězněné pravé ruky. Víko chladili vysokotlakým proudem vody. Ležící ženu kryli před jiskrami jak sami sebou, tak pomocí deky a ochranného štítu. Zároveň ji po celou dobu zásahu uklidňovali," řekl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Částečně rozřezanou mřížku následně roztáhli pomocí speciální techniky a pomohli ženě z nedobrovolného zajetí. Na pohmožděnou paži jí nasadili nafukovací dlahu, poté ji předali do péče záchranářů.

Témata:  Ostrava hasiči kuriozity

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.