Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapec umírá strašným způsobem. Mění se v sochu

Teenageři
Teenageři
Foto: Pixabay

Káthmándú - Většina rodičů začíná šílet, když jejich malé děti onemocní angínou nebo chřipkou. To ovšem není vůbec nic v porovnání s nemocí, která jistého malého chlapce zaživa mění v sochu.

Když se nyní jedenáctiletý Ramesh Darji narodil, vypadal jako kterékoli jiné miminko, byl veselý a plný života. Jenže už za pár týdnů jeho rodiče s hrůzou zjistili, že hošíkovi se loupe kůže, kterou nahrazují tvrdé, tmavé šupiny.

Od té chvíle vzácná kožní choroba Rameshe doslova pohřbívá zaživa. Chlapec je na tom nyní tak špatně, že nemůže chodit a dokonce už ani mluvit (video zde).

A jako kdyby to nestačilo, nemá nebohý chlapec ani žádné kamarády - ostatní děti od něj totiž v hrůze utíkají pryč. A rodiče dlouhá léta nemohli dělat nic, jen přihlížet, jak se jejich synek pomalu a bolestivě mění v sochu.

Teď konečně nepálské rodině svitla naděje - za Rameshe se totiž začala bít zpěvačka britská Joss Stone, která shání peníze na chlapcovu nákladnou léčbu.

Zpěvačka Rameshově rodině věnovala výtěžek z koncertu v Kathmándú a dokonce se s hochem osobně setkala a přivezla mu spoustu dárků.

A Ramesh se tak konečně dostal do soukromé nemocnice, kde lékaři začali pracovat na jeho léčbě. "Když jsme Rameshe přijali, byl na tom opravdu zle. Ale už jsme mu odstranili šupiny a podali řadu léků," cituje britský Daily Mail lékařku Sabinu Bhattrai.

I tak má chlapec před sebou ještě dlouhou a bolestivou cestu k uzdravení. Po odstranění zkamenělé kůže se například bude muset znovu naučit stát a chodit.

Témata:  děti nemoc Nepál

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy