Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostrá kritika ČT a jejího elitního moderátora: Václav Moravec je vyhořelý, pryč s ním!

Otázky Václava Moravce
Otázky Václava Moravce
Foto: www.ct24.cz

V nedělních Otázkách Václava Moravce diskutovali předseda lidovců Pavel Bělobrádek, který neuspěl ve druhém kole senátních voleb a předseda ČSSD Jan Hamáček. Mnohým se ale nelíbí výběr hostů, Podivují se nad tím, proč je byli hosty lidé, kteří prohráli volby.

„Proč je hostem předseda strany, která prohrála volby?“ zajímalo jednu z divaček, jak jsou do pořadu Otázky Václava Moravce zváni hosté. A nebyla zdaleka jediná. Další poukazovali na to, že diskuzní pořad na konkurenční televizi Prima je mnohem zajímavější a na naprosto jiné úrovni.

Někteří diváci se domnívají, že Česká televize má jiné tváře, které by podobné debaty zvládaly lépe. „Jaký má tento pořad sledovanost ? Neznám už nikoho ,kdo by to sledoval...A i ČT Moravce odsunuje na vedlejší kolej a takový Kubal a další jsou o třídu lepší než Zemanem a Babišem posedlý a nemocný Moravec,“ postěžoval si přímo na facebookové stránce pořadu jeden z Čechů.

Ke kritice se přidal také historik Ústavu pro studium totalitních režimů Petr Blažek. „Dívám se na Otázky Václava Moravce, kde již skoro hodinu diskutují Pavel Bělobrádek a Jan Hamáček. Při vší úctě k oběma politikům, měl jsem pocit, že jejich strany v druhém kole senátních voleb neuspěly,“ pozastavil se nad tím, kdo ve studiu vlastně diskutoval.

„Neměli by tam po senátních volbách aspoň na začátku mluvit předsedové ODS a STAN? Není už čas také na nového moderátora hlavní politické debaty v České televizi? Nestačil by dosavadnímu moderátorovi Fokus Václava Moravce?“ dodal ostře uznávaný historik.

Moravce přitom vůbec nešetří. „Přijde mi vyhořelý. Nevolám ale po jeho odchodu z České televize, jen po výměně moderátora v hlavní politické debatě. Fokus se mi zdá být pro něho lepší formát, i když i tam je občas výběr hostů podivný,“ myslí si Blažek.

„Vítězové jsou jasní. A Jan Hamáček někde kandidoval? O kandidatuře Pavla Bělobrádka bych snad ani nemluvil, i když zrovna jeho bych pozval na závěr jako projev úcty k jeho ohlášenému odchodu z postu předsedy KDU-ČSL,“ naznačil, jak by měl Moravec své hosty vybírat. „Neměli by tam po senátních volbách aspoň na začátku mluvit předsedové ODS a STAN?“ navrhuje.

Nakonec také zmínil, kdo by mohl Moravce nahradit. „Líbila se mi třeba Světlana Witovská. Ale to není moje odpovědnost,“ dodal na svém facebookovém profilu Blažek.

Do svého někdejšího kolegy z ČT si rýpnul i někdejší redaktor, zástupce vedoucího zpráv, šéf regionů a také odborář Adam Komers. „Když on si Václav Moravec myslí, že nikdo lepší není!“ kritizoval Moravce Komers, který z ČT odešel po pětadvaceti letech v roce 2016. Komers byl jednou z tváří televizní krize na přelomu roku 2000 a 2001. Tehdy část redaktorů odmítla nově zvoleného šéfa televize Jiřího Hodače i jím jmenovanou šéfku zpravodajství Janu Bobošíkovou.

Témata:  Otázky Václava Moravce Václav Moravec Česká televize

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy