Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž hází na lidi z věže cihly a kameny. Policie ho nemůže dostat dolů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Od rána zaměstnává policii a hasiče muž, který vylezl na střechu budovy ve Viničné ulici v Praze 2 a házel na kolemjdoucí cihly a kameny. Zatím se nepodařilo neznámého cizince přesvědčit, aby z objektu slezl.

Zatím nikoho nezranil, způsobil ale zřejmě nemalé škody na majetku. Několik hodin se s ním snaží komunikovat policejní vyjednávač, který mluví s mužem anglicky a rusky, řekla ČTK mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Budova slouží jako sklad dekorací, nábytku a kostýmů Národního divadla. Muž vyšplhal přes římsy na věž, ze které rozhazoval po okolí kusy stavby a ohrožoval okolí. Policie dostala oznámení o incidentu kolem 8:15.

"Areál uzavřela policie, která s neznámým již několik hodin vyjednává. Předběžné škody na majetku jsou odhadovány na 100.000 korun českých," informoval ČTK mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Motiv činu není jasný. Muž má k dispozici jídlo a pití. V okolí se nachází například známá porodnice U Apolináře, Psychiatrická klinika či velvyslanectví Lucemburska.

Témata:  Praha krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy