Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman dnes na Pražském hradě přijal zahraniční diplomaty

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou přijali dnes odpoledne na Pražském hradě členy zahraničních diplomatických sborů. Ambasadory ve svém úvodním proslovu přivítal Zeman v úspěšné zemi a pogratuloval jim, že mohou být velvyslanci právě v Praze, kterou označil za nejkrásnější město na světě.

Zeman v projevu při veřejné části schůzky v Rothmayerově sálu Pražského hradu především vyzdvihoval kvality Česka. "Vítejte v úspěšné zemi. Jak víte, Česká republika má nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii, nízkou kriminalitu, jsme také jedna z nejbezpečnějších zemí světa," řekl anglicky prezident.

Za diplomaty reagoval arménský velvyslanec Tigran Sejranjan, který poděkoval za přijetí v sále, jemuž dominuje socha prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Sejranjan ho označil za symbol demokracie, v projevu ocenil i někdejšího prezidenta Václava Havla či pokojné rozdělení Československa.

Témata:  Miloš Zeman

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy