reklama

Z ústavních institucí nejhorší výsledek i přes mírný nárůst důvěry opět zaznamenala Sněmovna, které v říjnu věřilo 31 procent lidí, o měsíc dříve jich bylo 29 procent. Důvěra v Senát zůstala na zářijových 32 procentech.

Koaliční vládě ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše (ANO) věřilo v říjnu 41 procent lidí, tedy o dva body více než v září. O dva body na 42 procent si polepšili také hejtmani a o čtyři body pak krajská zastupitelstva, kterým vyjádřilo důvěru 46 procent dotázaných.

Nejvyšší osmapadesátiprocentní důvěru získala končící obecní zastupitelstva, i když proti předchozímu měsíci byla o tři body nižší. Na druhém místě, i přes šestibodový pokles důvěry, skončili starostové, jimž důvěřuje 57 procent lidí.

Spokojenost se současnou politickou situací vyjádřilo stejně jako v září 21 procent lidí, naopak dvě pětiny lidí jsou s ní nespokojeny. Pětatřicet procent lidí uvedlo, že není ani spokojeno, ani nespokojeno. Proti září se tak výsledky téměř nezměnily.

CVVM provedlo průzkum v době od 13. do 26. října a zúčastnila se ho tisícovka lidí starších 15 let. Průzkum se tedy konal po komunálních a senátních volbách.