Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž házel z Národního divadla cihly, policie ho po 15 hodinách zpacifikovala taserem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Muž, který ve čtvrtek házel cihly z věžičky skladu Národního divadla v Praze 2, bude patrně obviněn z trestného činu poškozování cizí věci. Cihly bral z cimbuří věžičky, nikoho jejich házením nezranil.

Muže (25) z Lotyšska policisté zpacifikovali pomocí taseru, který člověka ochromí vysokonapěťovým elektrickým výbojem. "Po zásahu ho předali záchranářům, kteří ho převezli k ošetření," uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Obviněn z trestného činu bude, pokud jím způsobená škoda přesáhla 5000 korun. Mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk dnes ČTK sdělil, že škoda na majetku je pravděpodobně výrazně vyšší než 100.000 Kč.

Podle Staňka Národní divadlo podává trestní oznámení kvůli neoprávněnému vniknutí a poškozování majetku. "Pachatel při lezení po hromosvodu ukopl nadokenní římsu historické budově v památkové zóně, poškodil na několika místech střešní krytinu, částečně rozebral ochoz na věžičce a rozbil například okno," popsal mluvčí škody.

Muž na budovu a věžičku skladu Národního divadla vylezl ve čtvrtek ráno přes římsy. Policie následně uzavřela okolí a její vyjednávač s mužem mluvil anglicky a rusky. Motiv činu podle Martínkové zatím není jasný.

Témata:  krimi Národní divadlo Policie ČR

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy