Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda na Frýdecko-Místecku: Kamion sestřelil dodávku, čtyři mrtví

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Čtyři lidé dnes brzy ráno zemřeli a dva byli zraněni při nehodě na silnici číslo 11 v Třinci-Neborech na Frýdecko-Místecku. Srazil se tam kamion s dodávkou. Silnice, která je hlavním dopravním tahem z Moravskoslezského kraje na Slovensko, je uzavřena a policie odklání dopravu po náhradních trasách. ČTK to sdělila policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Nehoda se stala před 04:00. "Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion," uvedla Pokorná. Vyprošťování lidí komplikovalo, že dodávka byla po nehodě značně zdeformována.

Policisté nehodu vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Zjišťují její příčiny a totožnost zemřelých. K objasnění některých okolností přibrali znalce. "Je prováděno ohledání místa události, ohledání těl, zajištění stop, topografická i fotografická dokumentace," uvedla mluvčí.

Kamion řídil sedmatřicetiletý muž, který byl při nehodě zraněn. Záchranáři jej přepravili do nemocnice.

Jde o letošní nejtragičtější dopravní nehodu v Moravskoslezském kraji a jednu z nejtragičtějších za poslední roky. V souvislosti s dopravními nehodami už letos v kraji zemřelo 48 lidí.

Témata:  nehody kamiónů Moravskoslezský kraj Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy