Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý řidič narazil během motorkářské akce do diváků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Žihle (Plzeňsko) - Na letišti Hluboká nedaleko obce Žihle na Plzeňsku narazil řidič motocyklu do diváků při motorkářské akci.

Tři lidé byli zraněni, dva se závažnějším zraněním záchranná služba transportovala do nemocnice letecky. Nehodu zřejmě zavinil opilý řidič, řekla ČTK policejní mluvčí Dana Landmanová.

"Nehoda se stala na uzavřené trati na letišti nedaleko obce Žihle, kde se koná akce motorkářů. Řidič motorky narazil do diváků a způsobil tak zranění dvěma lidem," řekla Landmanová. Policie incident dále vyšetřuje, u řidiče si vyžádala odběr krve kvůli přítomnosti návykových látek. Pořadatelé akce potvrdili, že se incident stal, nechtěli se k němu ale dále vyjadřovat.

Podle mluvčí plzeňské záchranné služby Lenky Ptáčkové bylo nutné dva lidi kvůli závažnějším zraněním přepravit vrtulníkem do nemocnice v Plzni. "Jedna osoba byla s poraněním dolní končetiny transportována do nemocnice v Rakovníku," doplnila Ptáčková.

Témata:  nehody motorkářů dopravní nehody motorky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy