Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinec ukradl mercedes a najížděl do policistů. Museli po něm střílet

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Soud dnes poslal do vazby osmadvacetiletého cizince, který kradeným mercedesem na Náchodsku najížděl do policistů, když se ve čtvrtek snažil přes české území dostat z Německa do Polska. Při zákroku policisté museli použít i služební zbraně, uvedly dnes v tiskové zprávě policejní mluvčí Lenka Burýšková a Eva Prachařová.

Po vypátrání vozidla u Jívky a Stárkova na pomezí trutnovského a náchodského regionu, udělaly policejní hlídky na ujíždějící vůz zátah.

"Muž však odmítal zastavit a naopak najel na policejní auto i zasahující policisty. Ti stihli uskočit a vystřelit na pneumatiky prchajícího vozu," uvedly mluvčí.

Muž ujel ještě kilometr a půl, pak z auta vyskočil a utekl do zasněženého lesa. Prchajícího cizince po několika desítkách minut vystopoval služební pes.

Muž byl při zadržení pod vlivem návykových látek a skončil v policejní cele. Protože se snažil úmyslně působit na výkon pravomoci úřední osoby a mohl přitom zasahujícím policistům způsobit těžkou újmu na zdraví nebo škodu velkého rozsahu, hrozí mu od tří do 12 let vězení. Vyšetřovatel ho obvinil z pokusu o násilí proti úřední osobě, z podílnictví a z poškození cizí věci.

Témata:  krimi cizinci Náchod Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy