reklama

„Za tohle svinstvo by měly padat hlavy: Zpráva ministerstva vnitra o extremismu tvrdí, že “mezi hlavní potenciálně radikalizační témata patří (...) proizraelské postoje státu a jeho představitelů”,“ prskal na twitteru Ovčáček.

Odkazoval tak na zpráva ministerstva vnitra, kterou minulý týden vzala na vědomí Bezpečnostní rada státu. V ní se hovoří o muslimské komunitě v Česku. Podle závěrů zprávy představují nebezpečí pro radikalizaci muslimů v tuzemsku protiislámské výroky některých politiků.

„Mezi hlavní potenciálně radikalizační témata patří islamofobní vystoupení některých představitelů veřejného života a proizraelské postoje státu a jeho představitelů,“ uvádí zpráva. Zmiňuje stranu SPD, kterou sice neřadí mezi extrémistické, ale uvádí, že přináší podobná témata jako pravicoví extremisté.

Je přitom dobře známo, že prezident Miloš Zeman chová k Izraeli velmi vřelé vztahy. Při nedávné návštěvě Jeruzaléma opět uvedl, že chce přesvědčovat českou vládu o přesunu české ambasády do Jeruzaléma. Uvedl také, že „Česká republika je největším přítelem Izraele v Evropě.

Podobné názory zastává i Ovčáček, Na svém twitteru například sdílí příspěvky izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Nedávno také zveřejnil fotku, na které má na hlavě kšiltovku izraelských obranných sil.